Give

Gender Innovation Vision & Empowerment

Tidslinje GIVE

Kategori: Aktiviteter i GIVE

Här är en tidslinje över olika aktiviteter, besök samt föreläsningar och studiebesök som vi gjort under projektets gång.
 
Tack alla inblandade aktörer för ert engagemang och intresse!
 
Om något skulle saknas på tidslinjen så kontakta gärna oss här på bloggen så kan vi uppdatera tidslinjen.
 
 
 

Mitt GIVE – Fatima

Kategori:

Hinda och Fatima på sommaravslutningen för GIVE.

 

GIVE var bra och roligt.

Skriva svenska var roligt.

Jag tyckte om att vara utomhus och att laga mat på Öppet Hus och på VIVA resurs.

Min praktik på Ersboda Slöjdförening är jätterolig. Jag städar, diskar och torkar borden. Jag tycker om att prata mycket svenska. Två timmar varje dag tränar jag svenska. Jag läser mycket böcker.

Jag tycker om att jobba!

Mitt GIVE – Asha

Kategori:

Jag tycker det var jätteroligt att vara med i GIVE därför att jag träffade många olika människor som är svenskar.

Jag tycker att jag lärde mig mycket om många olika platser som jag inte kände till innan, till exempel UMEVA och Tavelsjö.

Jag fick bra information om hur arbetsmarknaden fungerade av Tommy. Jag har både rättigheter och skyldigheter.

Det var inte roligt att GIVE slutade.

Mitt GIVE -Hinda

Kategori: Aktiviteter i GIVE

Jag tyckte det var roligt att läsa och skriva.
Jag lärde mig mycket av Elisabet om sjukdomar. Vi promenerade mycket med henne.
Att grilla i Tavelsjö var kul. Det var kul att vara utomhus.
Det var roligt att laga somalisk mat för VIVA resurs. Alla kvinnor var med och alla var jätteduktiga.

Mitt GIVE – Cecilia Sandén

Kategori: Aktiviteter i GIVE

Projektet har under ett års tid (augusti 2011 – augusti 2012) arbetat med kunskapsutveckling inom ett flertal områden, framför allt arbetsmarknadspolitik, jämställdhet och integration. Nu när projektet ska avslutas hoppas jag därför att det finns ett intresse från de offentliga verksamheterna att ta del av våra erfarenheter.
 
Tillsammans med deltagarna har vi arbetat utifrån ett brett perspektiv för att hitta nya vägar till utbildning och arbete. Det har varit mycket lärorikt. Målsättningen har varit att förbättra deltagarnas möjligheter till en långsiktig etablering på arbetsmarknaden.
 
Vi har haft många intressanta diskussioner. Samtal som ofta har resulterat i nya tankebanor och fortsatta dialoger. Kunskapsutveckling innebär ju ibland att överge tidigare ståndpunkter för att prova sig fram till nya förhållningssätt.
Vi har ätit mycket god mat. I början av projektet hade jag aldrig smakat somalisk mat. Det visade sig vara fantastisk gott! Vi har bjudit på mat vid ett flertal arrangemang och det har varit mycket uppskattat av våra gäster.
Vi har haft spännande besök. Det som har varit roligt är den bredd som vi har haft på våra aktiviteter. Företagare, politiker, barnmorskor och konsumentrådgivare har besökt projektet. I september hade vi även ett besök av integrationsminister Erik Ullenhag.
Till slut vill jag tacka alla, deltagare, kollegor och övriga aktörer, som har bidragit till den kunskapsutveckling som vi har arbetat med inom GIVE!

Mitt GIVE -Lillemor

Kategori:

I GIVE har jag lärt mig otroligt mycket. För mig har projektet varit ett spännande jobb som har utvecklat mig både som människa och i min yrkesroll som lärare.

Det roligaste med GIVE har varit att lära känna nya människor och få ta del av deras erfarenhet och kunskap. Jag har träffat en grupp starka och stolta kvinnor som deltagit i projektet och haft fina arbetskamrater. En rolig händelse som jag alltid kommer att minnas är när vi i projektet bjöd Viva Resurs på somalisk lunchbuffé. Alla arbetade så hårt för att det skulle bli bra och det blev verkligen fantastiskt!

En av de intressantaste sakerna som jag var med om i projektet var när vi fick lyssna på en föreläsning av barnmorskan Martina Franck hos Studiefrämjandet i Umeå. Hon pratade om kvinnlig könsstympning och det var väldigt lärorikt.

Det jag har lärt mig mest av i projektet är de lektioner och samtal som jag har haft med deltagarna. Jag har fått andra perspektiv på olika frågor och lärt mig mer om både svensk och somalisk kultur. Samarbetet med mina kollegor har också varit lärorikt och givande.

Hawa Adan -mitt GIVE

Kategori: Aktiviteter i GIVE

Det har varit bra att vara i projektet GIVE.

Det som var mest intressant var Tavelsjö, somalisk buffe, barnmorska, miljökursen Situation Tellus samhällsorientering, First step med Linn, studiebesök, Öppet hus, Hälje Gård. Det var roligt att göra många studiebesök. Jag tycker att var projekt GIVE bra. Jag lärde mig själv. Det är bra med många lärare. Jag skrev och läste. Jag träffade många nya människor. Det var intressant.

Siirad -mitt GIVE

Kategori: Aktiviteter i GIVE

Det var bra att skriva.

Det var bra att skriva med Cristina.

Det var roligt att prata somaliska.

Det var bra att vi fick praktik.

Det var roligt och bra på Öppet Stadshus.                             

Shukri Ibrahim -mitt GIVE

Kategori: Aktiviteter i GIVE

GIVE är ett intressant projekt. Vi var t.ex. på Umeå energi, Gammlia och Tavelsjö. Vi gjorde en somalisk buffé, vi träffade en barnmorska hon kom från Skellefteå. Vi hade miljö med Mery och svenska med Lillemor.

Jag tyckte det var bra i GIVE.

Jag lärde mig mest av många studiebesök.

Jag lärde känna många människor i GIVE och hade jätteroligt med GIVE.

Det roligaste var att lära sig många olika platser, studiebesök och miljökursen Situation Tellus ,samhällsorientering, First Step med Linn, öppet hus och barnmorskan.

Sagals GIVE

Kategori: Aktiviteter i GIVE

GIVE

 

Allt var roligt.

Jag tyckte om att gå på studiebesök.

En rolig sak var Hälje Gård och Öppet stadshus.

Det som var intressant var besöket av en barnmorska, samhällsorientering, First Step och miljöutbildningen Situation Tellus.

Jag gillade allt.