Give

Gender Innovation Vision & Empowerment

Mitt GIVE – Cecilia Sandén

Kategori: Aktiviteter i GIVE

Projektet har under ett års tid (augusti 2011 – augusti 2012) arbetat med kunskapsutveckling inom ett flertal områden, framför allt arbetsmarknadspolitik, jämställdhet och integration. Nu när projektet ska avslutas hoppas jag därför att det finns ett intresse från de offentliga verksamheterna att ta del av våra erfarenheter.
 
Tillsammans med deltagarna har vi arbetat utifrån ett brett perspektiv för att hitta nya vägar till utbildning och arbete. Det har varit mycket lärorikt. Målsättningen har varit att förbättra deltagarnas möjligheter till en långsiktig etablering på arbetsmarknaden.
 
Vi har haft många intressanta diskussioner. Samtal som ofta har resulterat i nya tankebanor och fortsatta dialoger. Kunskapsutveckling innebär ju ibland att överge tidigare ståndpunkter för att prova sig fram till nya förhållningssätt.
Vi har ätit mycket god mat. I början av projektet hade jag aldrig smakat somalisk mat. Det visade sig vara fantastisk gott! Vi har bjudit på mat vid ett flertal arrangemang och det har varit mycket uppskattat av våra gäster.
Vi har haft spännande besök. Det som har varit roligt är den bredd som vi har haft på våra aktiviteter. Företagare, politiker, barnmorskor och konsumentrådgivare har besökt projektet. I september hade vi även ett besök av integrationsminister Erik Ullenhag.
Till slut vill jag tacka alla, deltagare, kollegor och övriga aktörer, som har bidragit till den kunskapsutveckling som vi har arbetat med inom GIVE!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: